Mitja Godnjavec s.p. | Litostrojska cesta 10, 1000 Ljubljana | 031 871 097 | parketi.godnjavec@gmail.com

Vzdrževanje parketa redno odstrani praske in ohranja naravni sijaj

Če se odločite za polaganje parketa, je to dobra in dolgotrajna odločitev za talno oblogo. Najbolj priporočamo polaganje v sobah, kjer so tla močneje obremenjena, saj nujno potrebno redno vzdrževanje odstrani morebitne poškodbe in madeže. Pri polaganju je v montažo vključeno tudi oljenje s strani profesionalca, ki za zaščito podlage uporabi kvalitetno vzdrževalno olje za parket.

 

Nujno redno vzdrževanje oljenega parketa je ena izmed pomanjklivosti proti lakiranju, vendar pa, ob redni uporabi kvalitetnega vzdrževalnega olja, brušenje večinoma sploh ni več potrebno. Vzdrževanje parketa je prav tako naložba v prihodnost. Izbira oljne prevleke namreč poskrbi, da po polaganju vsako vzdrževanje oljenega parketa doda plast, ki se vtre v les in doda lep sijaj. Sama obdelava lesa ne vpliva na izbiro načina za vzdrževanje, po obdelavi se oljen parket od lakiranega razlikuje predvsem po videzu. Svetujemo, da za vzdrževanje najamete profesionalnega delavca, saj imajo profesionalci na voljo bolj kvalitetne materiale in so usposobljeni za delo s potrebnimi stroji.

 

vzdrzevanje oljenega parketa


Če ste za zaščito uporabili vzdrževalno olje pa morate biti pozorni na uporabo čistil, ki jih boste uporabili na podalgi. Z močnimi čistili, na katere je lak odporen, lahko namreč oljen parket poškodujete. Še posebej v kuhinji morate biti pozorni na način odstranjevanja madežev kot so vino in maščoba.

Suho vzdrževanje parketa lahko opravite s pometanjem ali sesanjem, lahko pa uporabite posebne statične krpe, ki bodo negovale zgornjo plast. Odsvetujemo uporabo parnega sesalca na lesenih površinah.

Ko pri vas opravimo polaganje parketa, je najbolje da se za vzdrževanje obrnete na isti naslov, saj bomo vedeli kateri les je uporabljen in pa vaše preference. Vzdrževanje oljenega parketa sicer zahteva več časa in pozornosti, vendar prednosti pred lakiranim odtehtajo to slabost. Z veseljem se z vami pogovorimo o izbiri prave talne obloge, prav tako smo vam na voljo za potrebna vzdrževanja in menjave.