Mitja Godnjavec s.p. | Litostrojska cesta 10, 1000 Ljubljana | 031 871 097 | parketi.godnjavec@gmail.com

Topli pod

Topli pod še danes marsikdo napačno imenuje linolej. Topli pod in linolej sta povsem različna materiala, čeprav je njun videz lahko podoben; linolej je pravzaprav predhodnik toplega poda.

Polaganje toplega poda je sicer videti preprosto, vendar v tem primeru videz vsekakor vara. Polaganje toplega poda ne dopušča nikakršnih napak. Neravno odrezanega ali preveč odrezanega toplega poda se ne da popraviti, zato so pri delu potrebni koncentracija, skrbnost in natančnost, delo pa olajša tudi pravilna izbira specialnega noža. Z navadnim tapetniškim nožem pač ne bo šlo.

Topli pod zahteva predvsem ravno in gladko podlago. V primeru, da se topli pod lepi je obvezen najmanj en sloj izravnalne mase, včasih sta potrebna tudi dva. Topli pod se lahko polaga tudi plavajoče, brez lepljenja. V tem primeru izravnalna masa ni potrebna, če je le podlaga dovolj ravna in gladka.

Polaganje toplega poda prepustite strokovnjaku, saj je strokovno in kvalitetno izvedeno delo zagotovilo, da boste s toplim podom še dolga leta zadovoljni!