Mitja Godnjavec s.p. | Litostrojska cesta 10, 1000 Ljubljana | 031 871 097 | parketi.godnjavec@gmail.com

 

Polaganje talnih oblog za kakovostna in obstojna tla

Polaganje talnih oblog je nujen postopek v vsakem stanovanju ali hiši, ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali sanacijo starih talnih oblog, zato je pomembno, da izberete kakovostno talno oblogo, ki bo ustrezala vašim prostorom in polepšala celotno stanovanje ali hišo.

 

Polaganje talnih oblog ni standardiziran postopek, saj gre pri vsakem objektu in prostoru za določeno prilaganje posameznim situacijam, zato je ključno, da polaganje zaupate strokovnjakom na tem področju, ki imajo znanje in izkušnje ter so se sposobni prilagajti različnim situacijam in karakteristikam posameznih talnih oblog.

Polaganje talnih oblog GodnjavecV podjetju Godnjavec imamo 40-letno tradicijo polaganja laminata, parketov, toplih podov, linolejev, PVC-jev, itisonov in tapisonov, obenem pa se znamo spopadati z različnimi izivi, v veselje pa so nam naše zadovoljne stranke. Vsi strokovnjaki v našem podjetju se redno izobražujejo in so seznanjeni tako z novimi materiali, pristopi in trendi, obenem pa redna izobraževanja poskrbijo za kakovostno delo.

V kolikor želite kvalitetno novo talno oblogo je naše podjetje pravi naslov za vas in prepričani smo, da boste z našim polaganjem talnih oblog izjemno navdušeni.

Tla so izjemno pomembna, saj morajo prenašati vsakodnevne obremenitve, zato gre za pomembno odločitev, ki bo poskrbela, da bo vaše življenje doma veliko bolj prijetno, enostavno in brezskrbno, obenem pa bodo uživali tudi vaši najdražji.

 

Polaganje talnih oblog – priprava podlage je izjemno pomembna

Polaganje talnih oblog je velikokrat stvar prilagajanja objektu, posamezni oblogi ali različnim prostorom, vseeno pa lahko omenimo nekaj splošnih točk, ki so skupne polaganju različnih vrst talnih oblog in pri katerih morate biti natančni in pazljivi. Najprej je potrebno izbrati talno oblogo, ki vam ustreza, tako po značilnostih, kot tudi z zunanjim videzom, ki se mora ujemati z notranjo opremo in barvo prostorov. Po izbiri talne obloge sledi ključen del polaganja talnih oblog. Priprava podlage, ki mora biti suha, trdna, čista in ravna, saj le v tem primeru zagotavlja natančno polaganje in dolgo obstojnost. V nekaterih primerih je dovolj zgolj obrus podlage, v kolikor pa je podlaga močno vdrta in neravna ali pa želimo polagati PVC obloge pa je nujno nanesti dodaten sloj ali dva izravnalne mase za resnično ravno podlago. Pripravi podlage sledi polaganje parketa, ki se v večini primerov lepi, le pri troslojnem parketu in kmečkem podu je možno tudi plavajoče polaganje.

 

Priprava na polaganje talnih oblog

 

 

Nudimo vam različne vrste talnih oblog, med katerimi prednjačijo surovi in izgotovoljeni parketi, lahko pa se odločite tudi za polaganje laminata, polaganje vinila ali ostalih PVC oblog. V kolikor se odločite za polaganje parketa, morate po nekaj dneh parket prebrusiti ter polakirati, pri ostalih talnih oblogah pa lahko takoj montirate kotne letvice. Prepričani smo, da boste nad našimi talnimi oblogami navdušeni tako vi kot tudi vaši najdražji.

 

Polaganje talnih oblog – različne vrste parketov

Pri polaganju talnih oblog moramo poseben odstavek nameniti parketu, ki je še vedno izjemno priljubljena talna obloga, obenem pa imamo ogromno možnosti od lamelnega parketa do klasičnega in panelnega parketa pa vse do ladijskega in kmečkega poda. Nudimo vam različne možnosti izbire lesa, od klasičnih kot so hrast, bukev in jesen do smrekovega lesa, ki se uporablja za ladijske pode, pa do eksotičnih vrst kot so teak (rdečkaste barve), bambus (rumene barve) in venge (črne barve. V zadnjih letih je izjemno priljubljeno polaganje gotovega parketa, ki je izjemno enostaven za polaganje, obenem pa gre za tovarniško obdelan parket, ki je že brušen in lakiran, tako da po polaganju nimate nobenega dela več. Pomembna prednost polaganja gotovega parketa je tudi njegova cena, ki je izjemno ugodna, zato ne čudi, da je eden najbolj priljubljenih parketov. Nudimo vam pestre vzorce gotovega parketa, ki je odporen na udarce in izjemno enostaven za vzdrževanje , obenem pa se lahko odločite tudi za talno gretje v prostorih, kjer želite imeti gotovi parket. Gotovi parket lahko polagamo na katerokoli podlago, ki pa mora biti tako kot vsakem polaganju talnih oblog ravna, očiščena in suha, saj bo le tako polaganje kakovostno, parketa pa bo imel dolgo življenjsko dobo.

 

Polaganje parketa postopekPolaganje gotovega parketa

 

Polaganje laminata – odlična odpornost na obrabo

Polaganje laminata je poleg polaganja različnih vrst parketov izjemno priljubljena odločitev med našimi strankami. Spodnji sloj talne obloge je utrjen in skrbi za dimenzijsko stabilnost ter obenem preprečuje vdor vlage v jedro obloge, ki je iz MDF osnove (lesni prah, celuloza in veziva). Temu sloju sledi tapeta z izbranim vzorcem, ki je zaščitena s posebno vrsto poliestra, kar uvršča laminat med talne obloge, ki so izjemno odporne na obrabo in tako dosega dolgo življenjsko dobo. Polaganje laminata in ostalih talnih oblog je primerno tako za novogradnje kot pri zamenjavi starih talnih oblog, od vas in vaših želja pa je odvisno, katero talno oblogo boste izbrali. Ne glede na izbiro vam zagotavljamo kakovostno polaganje talnih oblog, obenem pa vas bo navdušila tudi naša cena.