Mitja Godnjavec s.p. | Beblerjev trg 1, 1000 Ljubljana | 031 871 097 | parketi.godnjavec@gmail.com

Polaganje parketa – cena odvisna od vrste parketa

Cena polaganja parketa je odvisna od različnih dejavnikov. Zagotovo je eden pomembnejših dejavnikov izbira parketa; nakup surovega parketa je sicer ugodnejši, dodaten strošek pa predstavlja naknadna obdelava.
Nakup izgotovljenega parketa je nekoliko dražji, je pa kvaliteta gotovih parketov načeloma nekoliko višja, poleg tega lahko izgotovljen parket pričnete uporabljati takoj po končanem polaganju.
Najugodnejši je zagotovo nakup lamelnega parketa.
Sicer na ceno polaganja parketa vplivajo tudi podlaga, tehnika polaganja (plavajoče polaganje ali lepljenje) ter izbor dodatnih materialov (lepilo, letve,...).
Ob opravljenem ogledu, ki je seveda brezplačen, se lahko določi strošek celotne izvedbe del na nekaj centov natančno.

 

Podobno velja tudi za ceno polaganja vinilov, toplih podov, itisonov ter tapisonov. Cena polaganja je odvisna od vrste materiala, kakovosti podlage, tehnike polaganja, seveda pa tudi od morebitnih vaših posebnih želja.

 

Cena polaganja laminata je odvisna predvsem od cenovnega razreda izbranega laminata ter od morebitnih potrebni dodatnih del, kot je denimo krajšanje vrat. 

Po opravljenem brezplačnem ogledu je mogoče ceno natančno določiti.

 

Brušenje in lakiranje za temeljito obnovo parketa

Polaganje parketa cenaS temeljito obnovo se da skoraj vsakemu parketu povrniti ves izgubljeni sijaj!

Kadar se na parketu pojavijo poškodbe, kadar izgubi sijaj in jepoškodovan zaščitni sloj laka, po poplavi ali po katerem drugem izrednem dogodku je čas za prenovo parketa. Ravno tako je potrebno razmisliti o prenovi, le je od zadnjega brušenja in lakiranja minilo več kot 15 let.

Vsekakor je potrebno parket najprej temeljito obrusiti. Z brušenjem se odstrani izrabljen sloj laka, hkrati pa se odbrusi tudi morebitne praske in druge poškodbe. Zaradi brušenja s prenovo ne smete odlašati predolgo, bolj kot je parket dotrajan, več ga je potrebno odbrusiti.

Brušenju največkrat sledi kitanje rež, po potrebi tudi popravilo ali menjava posameznih deščic, včasih je potrebno celo injeciranje lepila.
Po končanem brušenju ter po opravljenih popravilih sledi še lakiranje ali oljenje, dan po končanem delu pa lahko tudi vselitvena zabava.

 

Cena obnove parketa je odvisna od dotrajanosti parketa, potrebnih popravil, seveda pa tudi od kakovostnega, s tem pa tudi cenovnega razreda laka.

 

Kadar pri delu opazujete obrtnike sta polaganje talnih oblog ali prenova parketa videti preprosti opravili. V tem primeru lahko zatrdimo, da videz vara; za tekoče in kvalitetno delo sta potrebna tako znanje kot tudi praksa, potrebno je pa tudi ustrezno in kvalitetno orodje. Vsekakor je tovrstno delo najbolje prepustiti strokovnjaku.

 

Izberite kvaliteto, izberite TOP talne obloge, parket! 

 

Vabljeni!