Mitja Godnjavec s.p. | Litostrojska cesta 10, 1000 Ljubljana | 031 871 097 | parketi.godnjavec@gmail.com

Oljen parket

Zadnja leta postaja vse bolj priljubljen oljen parket. Oljen parket ni zgolj modna muha, pred lakiranim parketom ima kar nekaj prednosti. Na žalost se najde tudi kakšna slabost, zato najprej nekaj besed o tem.

 

Oljen parket od stanovalcev zahteva striktnost pri vzdrževanju. To pomeni, da se pri čiščenju oljenega parketa ne uporablja navadnih čistil, temveč šampon za oljen parket. Cenovno šampon ne predstavlja dodatnega stroška, je pa res, da ga v vsaki trgovini ne morete kupiti. Seveda lahko pokličete nas in vam ga dostavimo! Druga manj prijetna lastnost oljenega parketa je redno obnavljanje zaščitnega sloja olja. To seveda ne pomeni, da je potrebno oljen parket tudi brusiti (več o tem kasneje), temveč ga je potrebno strojno naoljiti vsakih nekaj let, lahko pa ga ročno naoljite tudi sami. V tem primeru je potrebno sloj olja obnavljati nekoliko pogosteje.

 

Prepričani smo, da pozitivne lastnosti oljenega parketa odtehtajo zgoraj naštete slabosti. Glavna prednost tovrstne zaščite lesenih talnih oblog je namreč možnost sprotnega odpravljanja manjših poškodb in prask. Poškodbo se enostavno ponovno naolji in... To je to! Praske izginejo, nekoliko bolj obrabljeni deli površine se s ponovnim nanosom olja sanirajo in vsakih nekaj let je parket videti kot nov, pri čemer brušenje NI potrebno, premikanje pohištva NI potrebno, strošek ponovnega oljenja je nizek,... Poleg tega postaja redno vzdrževan oljen parket z leti čedalje lepši, saj dobiva les tisto posebno patino, ki je ne more imitirati noben drug material. Da, oljenega parketa, če je redno vzdrževan ni več potrebno brusiti!

 

Seveda vam v živo ali po telefonu 031 871 097 z veseljem predstavimo še druge prednosti oljenega parketa...