Mitja Godnjavec s.p. | Litostrojska cesta 10, 1000 Ljubljana | 031 871 097 | parketi.godnjavec@gmail.com

Gotovi parket – brušen in lakiran pripravljen za polaganje

Gotovi parket oz. izgotovljeni parket je zaradi enostavnega polaganja postal močna konkurenca klasičnemu parketu. Gre namreč za tovarniško obdelan parket, ki je vnaprej brušen in lakiran ter tako že pripravljen za polaganje. Tako se pri polaganju izognemo izgubi časa z brušenjem, kitanjem in lakiranjem. Poleg tega pa prinaša še eno prednost – cena polaganja gotovega parketa je nižja.

 

dostopna cena za gotovi parketGotovi parket odlikujejo pestra izbira vzorcev, odpornost na udarce in enostavno vzdrževanje, primeren pa je tudi za talno gretje. Običajno je izdelan iz več plasti lesa iglavcev, gornja plast pa je na voljo v vseh vrstah lesa (tudi hrasta).

Polaganje gotovega parketa je mogoče skoraj na katerokoli podlago, če je le ta povsem ravna, dobro očiščena in primerno suha. Priporočljivo je, da pred polaganjem parket vsaj dva dneva leži v prostoru, kamor ga nameravamo položiti. Tako prevzame klimatske lastnosti prostora in kasneje ne pride do krčenja ali napenjanja gotovega parketa.

En od načinov polaganja gotovega parketa je lepljenje na tla. Na utore parketnih deščic nanesemo lepilo in jih s pomočjo kladiva spojimo skupaj. Po drugem načinu pa jih ne lepimo na tla, ampak jih zlepimo skupaj; takšen je plavajoči pod.

 

Parketarstvo Godnjavec – ugoden cenik storitev brušenja in oljenja parketa

Čeprav je polaganje gotovega parketa tako enostavno, da bi ga lahko opravili tudi sami, s tem pa prihranili nekaj denarja, vam to odsvetujemo. Parket je v primerjavi z ostalimi talnimi oblogami relativno drag, zato ne bi bilo dobro, da bi površno in slabo opravljeno polaganje pokvarilo nakup lepega in kakovostnega parketa. Nikar ne tvegajte in raje pokličite izkušene mojstre. Le tako boste lahko prepričani, da bo vaš nov parket položen brezhibno. Profesionalno in cenovno ugodno polaganje parketa vam nudi tudi Parketarstvo Godnjavec. Cenik vas bo prepričal o naših ugodnih storitvah.

 

Skupaj s profesionalnim polaganjem boste za gotovi parket res odšteli nekoliko več, a malce višja cena bo v primerjavi z dolgo življenjsko dobo vašega parketa neznatna.

 

Če želite hitro položeno in higiensko brezhibno talno oblogo, potem je gotovi parket vsekakor prava izbira. Profesionalno in cenovno ugodno vam ga položi Parketarstvo Godnjavec. Za cenik nas pokličite.

 

Vabljeni!